Oogheelkunde

Een oog is een belangrijk en kwetsbaar orgaan.

Bij problemen aan het oog is een goede behandeling altijd belangrijk. Als een hond of kat met het oog knijpt, is dit altijd een reden om naar de praktijk te komen met uw huisdier. De oorzaak kan bijvoorbeeld een beschadiging of een infectie zijn. Ook een verhoogde oogdruk, glaucoom, komt voor bij honden en katten.

Stef Koolen is de dierenarts die zich voornamelijk bezig houdt met de meer ernstige oogproblemen. Dus heeft uw huisdier een terugkerend probleem of blijft hij last houden van een oogprobleem, maak dan een afspraak bij hem. Ook voor een second opinion over een oogprobleem, kunt u het best bij Stef Koolen een afspraak maken. Een acuut probleem, dat dezelfde dag gezien moet worden, kan niet wachten op een plaats bij een specifieke dierenarts en zal door een van de andere dierenartsen worden bekeken. De eerste zorg zal verleend worden en voor verdere specifieke behandeling aan het oog wordt een vervolgafspraak ingepland.

Eens per maand komt Chantal van Schaik-Verboven, specialist oogheelkunde, voor ECVO onderzoek. Voor het maken van een afspraak voor ECVO onderzoek kunt u bellen met telefoonnummer 04 95 55 12 25. Voor meer informatie over ECVO onderzoek of het insturen van formulieren kunt u mailen naar oogonderzoek@dapell.nl.