Overgewicht

Help! Mijn hond is te dik!

Overgewicht is een veel voorkomend probleem. Niet alleen wij mensen hebben ermee te kampen maar ook onze huisdieren hebben steeds vaker overgewicht. Het herkennen en/of toegeven aan het feit dat uw huisdier overgewicht heeft kan lastig zijn en is vaak een moeilijk of gevoelig onderwerp om bespreekbaar te maken. Toch is het een erg belangrijk onderwerp, omdat overgewicht op den duur allerlei klachten kan geven, bijvoorbeeld gewrichtsklachten of Diabetes Mellitus.
Weeg uw huisdier op tijd. Meten is weten.

Om een beeld te krijgen van het gewicht van uw dier zal het dier gewogen moeten worden. Dit kan bij ons op de praktijk in de wachtruimte waar we beschikken over een digitale weegschaal. Voor de kleinere huisdieren hebben we weegschalen ter  beschikking in de spreekkamers.

Overgewicht kan een lichamelijke oorzaak hebben, bijvoorbeeld door een te traag werkende schildklier of te maken hebben met het voedings- en bewegingspatroon. 
Afhankelijk van de situatie kunnen wij u en uw huisdier hier verder in begeleiden. Vraag naar onze diĆ«tistes voor meer informatie. Anke, Bibi, Denise of Nadine helpen uw huisdier naar het ideale gewicht te brengen met het Slim Fit programma.