Een nieuw huisdier

Een nieuw gezinslid

U als dierenliefhebber bent dol op dieren. Voordat u een nieuw huisdier aanschaft is het erg belangrijk om na te denken of dit wel het juiste moment is om een dier aan te schaffen.

En welk dier en ras past het best bij uw leven?

U kunt uzelf een aantal vragen stellen, zodat u weet of u een juiste keuze maakt. Het kan bijvoorbeeld zijn dat een huisdier u nu teveel tijd kost of dat u de financiƫle middelen nu niet heeft om voor een huisdier te zorgen. Dan kunt u er beter voor kiezen om de aanschaf nog een tijd uit te stellen of om een ander soort huisdier aan te schaffen.

Ook kan het zijn dat u juist nu de mogelijkheid heeft om voor een huisdier te zorgen. In dit geval heeft u, door er van tevoren over nagedacht te hebben, een goede basis om veel plezier te gaan beleven met uw nieuwe huisdier.

Huisdier registreren

Als u een pup heeft opgehaald bij de fokker, moet u deze pup zelf registeren binnen 2 weken bij een aangewezen portaal. Vanaf 1 november 2021 moet u, als u een hond importeert, deze binnen twee weken bij de dierenarts laten registreren. Hiervoor heeft u een UBN nummer voor nodig, dit kunt u aanvragen bij de RVO.