Keuringen

Aan- of verkoopkeuring

Bij de aan- en verkoop van paarden is de veterinaire keuring een belangrijk onderdeel. Het helpt de toekomstige eigenaar bij het nemen van de beslissing over aan- of verkoop. 
Door middel van de keuring wordt zo nauwkeurig mogelijk geprobeerd een schatting te maken van mogelijk te verwachten problemen in de toekomst. Het is echter niet mogelijk om alles uit te sluiten. De keuring kan uiteenlopen van een eenvoudig klinisch onderzoek tot een zeer uitgebreid onderzoek met aanvullende diagnostische apparatuur. Ook aan huis

Klinische keuring

Bij een klinische keuring vindt er een gedegen lichamelijk onderzoek plaats met de nadruk op hart en bloedvaten, longen, ogen, mond, darmstelsel en zenuwstelsel. 

Tevens vindt er een grondig onderzoek plaats van het bewegingsapparaat van het paard. Hierbij wordt het paard in beweging beoordeeld op de harde en zachte ondergrond, op de rechte lijn en op een volte. Daarbij worden ook buigproeven uitgevoerd van de vier benen.

Bij voorkeur worden deze keuringen uitgevoerd op de praktijk, waar de omstandigheden optimaal zijn en wij alle benodigde faciliteiten ter beschikking hebben.
De keuringen worden uitgevoerd door een erkend keuringsdierenarts of door een erkend paardendierenarts. Een erkend keuringsdierenarts is door een onafhankelijke instantie getoetst op zijn geleverde kwaliteit en daarnaast zijn ook de aanwezige faciliteiten beoordeeld op hun kwaliteit.

Röntgenologische keuring

De klinische keuring kan uitgebreid worden met een röntgenologisch onderzoek, waarbij met onze geavanceerde apparatuur radiologische beelden van het paard worden gemaakt, die direct worden beoordeeld en met u worden besproken. 

De digitale beelden worden, na bespreking met u, gemaild en/of gebrand op een CD en met u meegegeven. Dit biedt u de mogelijkheid de beelden thuis te bekijken of met eventuele koper of verkoper nogmaals te bekijken.

PROK keuring 

Onze paardenpraktijk is gecertificeerd om PROK keuringen uit te voeren voor het KWPN. Naast PROK keuringen zijn wij gecertificeerd om hengsten te keuren voor de hengstenkeuring. Voor verdere informatie met betrekking tot diverse keuringen, adviseren wij contact op te nemen met een paardendierenarts.