Varkens

Onze varkensdierenartsen begeleiden varkensbedrijven in de regio Midden-Limburg, Belgisch Limburg en Duitsland. Ze adviseren varkenshouders over diergezondheid, ziektepreventie en bedrijfsmanagement. Daarnaast denken ze mee over de huidige bedrijfsvoering en de toekomst van het varkensbedrijf. Jaarlijks worden nationale en internationale nascholingen gevolgd om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen.

Het bezoek aan een varkensbedrijf bestaat uit een beoordeling van de varkens in de stal samen met de veehouder. Hierbij wordt ook de periode na het vorige bedrijfsbezoek besproken.  Op zeugenbedrijven scannen wij de drachtige zeugen vanaf een drachtlengte van 23 dagen.  Aan de hand van de bevindingen op het bedrijf wordt er advies uitgebracht. Deze wordt schriftelijk of elektronisch  vastgelegd.

Als er aanleiding toe is, worden aanvullende onderzoeken uitgevoerd. Dat kan bijvoorbeeld door sectie op een geëuthanaseerd ziek of recent gestorven varken, bloed of mestonderzoek of een luchtwegen onderzoek via longspoeling. Voor een snelle uitslag worden enkele van deze onderzoeken in ons eigen laboratorium uitgevoerd. Varkens tot 10 weken leeftijd kunnen op de praktijk voor sectie aangeboden worden. Hiervoor hebben we een goede, modern ingerichte sectiezaal.

Als het nodig is diergeneesmiddelen in te zetten, kunnen wij u bedienen via onze apotheek. Deze is gevestigd in ons praktijkpand in Ell en heeft ruime openingstijden.

Kortom, de volledige gezondheidszorg van uw varkens is bij ons in goede handen!

Varkens nieuws