Nieuws algemeen

Voorbereid op reis

De vakantieperiode is weer begonnen en helaas horen daarbij dan ook weer de vlooien en teken. En natuurlijk de wormen niet te vergeten. Zeker als uw hond meegaat naar het middellands zeegebied, loopt uw hond risico om besmet te raken met de hartworm. Hiervoor is de beste behandeling om dit in een vroeg stadium aan te pakken, als de wormen volgroeid zijn, zijn ze zeer moeilijk te bestrijden. Ontworm uw hond of kat bij terugkomst van Zuid Europa en een maand later nog eens en de hartwormen krijgen geen kans.

Met de vakantieperiode in het vooruitzicht, kunnen we ons op gaan maken voor een fijne zomer, zonder dat dit verstoord wordt door al die vervelende beestjes.

Gaat uw huisdier mee op vakantie, informeer dan altijd naar de regels van de vakantiebestemming. Als uw hond of kat mee naar het buitenland gaat, moet hij gechipt en gevaccineerd zijn en in het bezit zijn van een Europees paspoort. In veel landen gelden nog meer regels, zoals dat de hond aangelijnd moet zijn of soms zelfs gemuilkorfd. Op de website van licg  (zie "interessante links") vindt u per land de regels.

Verder is het belangrijk om naast de normale vlooien- en tekenbehandeling nog extra te behandelen tegen hartworm en Leishmania als uw hond of kat mee naar Zuid-Europa gaat.

In onderstaande tabel kunt u nakijken waar u op moet letten:

  Buitenland Pension Nederland
Chip ++ ++ ++
Europees Paspoort ++ +/- -
Rabiësvaccinatie ++ - +/-
Vlooienbestrijding ++ ++ ++
Tekenbestrijding ++ ++ ++
Kennelhoestvaccinatie +/- ++ +/-
Leishmania ++ - -
Hartworm ++ - -

++ Belangrijk
+/- Afhankelijk van de situatie
-     Niet belangrijk

Klik voor verdere informatie op onderstaande koffer:

Klik hier

Nieuws