Nieuws algemeen

Maand van de gebitsverzorging

Wat is er aan de tand?

Ook de tanden en kiezen van uw hond of kat worden vies. Er vormt zich dagelijks een laagje tandplak dat zich na 24 uur kan omzetten naar tandsteen. In het laagje tandplak bevinden zich vele bacteriën. Verwaarloosde gebitsproblemen kunnen ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid van uw huisdier. Daarom is het belangrijk het gebit van uw hond of kat regelmatig te controleren en goed te verzorgen, net zoals het voor u belangrijk is om uw tanden te poetsen en regelmatig naar de tandarts te gaan.

De maand februari staat in het teken van het gebit. Dit houdt in dat u een afspraak kunt maken voor een gratis gebitscontrole bij een van onze gebits-medewerkers. Hierbij krijgt u een beoordeling van het gebit van uw hond of kat en krijgt u advies over het onderhoud van het gebit.

Verder krijgt u tijdens de maand februari een gratis gebitsverzorgings-set bij een gebitsreiniging. De verzorgingsset bestaat uit een speciale hondentandenborstel of vingerdoekje en hondentandpasta en informatiefolders. Voor deze gebitsreiniging krijgt de hond of kat een verdoving en wordt het gebit gecontroleerd en gereinigd. Er wordt dan besproken hoe de toestand van het gebit is en hoe we dit zo goed mogelijk kunnen houden. In overleg met u wordt dan een behandelplan ingesteld.

Voor meer informatie kunt u telefonisch contact opnemen met de praktijk in Ell, telefoonnummer 0495-551225 of met onze praktijk in Boshoven, telefoonnummer 0495-525481.

In Ell kunt u telefonisch een afspraak maken voor een gratis gebitscheck bij Anke,Irma of Dana.
Ook bij onze kliniek in Boshoven kunt u een afspraak maken voor de gratis gebitscontrole.
 

Nieuws