Nieuws algemeen

Juni chip-maand

Deze maand staat in het teken van het chippen en registreren van je huisdier. Jaarlijks raken duizenden dieren vermist. Heeft u uw hond geregistreerd? Een dier dat gechipt is én bij een databank geregistreerd staat, kan gemakkelijk met zijn baasje herenigd worden. Controleer uw gegevens zelf nog even op www.chipnummer.nl. Zijn alle gegevens nog up to date?

Honden moeten sinds 2013 gechipt en geregistreerd worden voor de leeftijd van 8 weken. Dit gebeurt bij de fokker waar de hond geboren is, deze fokker meldt de hond weer af en de nieuwe eigenaar moet de pup dan weer aanmelden op zijn nieuwe adres. Is dit gebeurd, dan kunt u dit altijd terugvinden en als hij wegloopt kan hij u ook weer terugvinden. Als een hond van baasje wisselt of uzelf verhuisd, denk er dan ook aan om de gegevens aan te passen.

Dierenartsenpraktijk Ell ondersteunt de campagne “Chip je dier” en biedt tijdens de maand "Chippen zonder consultkosten". Neem voor meer informatie contact op met de praktijk  (nummer 0495 – 551225) of kijk  op de website www.chipjedier.nl. Op deze website kan men bovendien alles lezen over chippen en registreren en hier staat ook een link waarmee men kan controleren of het huisdier bij een databank geregistreerd staat.

Maak telefonisch een afspraak, indien u uw hond of kat enkel wil laten chippen, om lange wachttijden te voorkomen.

Nieuws