Nieuws algemeen

Februari: Valentijnsactie jonge poezen en katers

Jaarlijks komen grote aantallen kittens en katten op straat en in asielen terecht. Dit komt met name doordat moederpoezen de kunst van het verbergen heel goed beheersen. Een moederpoes legt haar jongen vaak op plekken waar de kittens onopgemerkt blijven voor mensen, tot op een leeftijd dat ze op pad gaan. Daarbij blijft dracht soms onopgemerkt bij onze goed doorvoede poezen. Het aantal katten overstijgt het aantal potentiële eigenaren waardoor een overschot ontstaat.

Om te voorkomen dat het aantal zwerfkatten in ons land toeneemt, organiseren wij een jaarlijkse valentijnsactie. Vóórdat het voorjaar zich aandoet en hormoonspiegels stijgen kunt u uw kater of poes laten castreren met korting! Op de castratie van poezen (ook wel sterilisatie genoemd in de volksmond) krijgt u 10 euro korting. En op de castratie van katers 5 euro korting.

Na het wegvallen van de hormonen door castratie, treedt een verandering op in de stofwisseling van de kat. Hij heeft minder energie (kaloriën) nodig, terwijl de eetlust en de voedselopname toeneemt. Met als gevolg gewichtstoename. Overgewicht bij katten kan verschillende gezondheidsproblemen veroorzaken. Zoals bijvoorbeeld urinewegproblemen (gruisvorming) en suikerziekte. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de conditie van uw kat optimaal te houden.

Royal Canin Neutered Satiety Balance bewaakt de conditie van uw kat. Door een verhoogd gehalte aan specifieke voedingsvezels en een optimale vezel/eiwit verhouding wordt een verzadigd gevoel bevorderd. Daarnaast zorgen een verlaagd vetgehalte en toevoeging van L-carnitine voor een beperkte vetopslag en het verhoogd eiwitgehalte voor het behoud van spiermassa. Neutered Satiety Balance voldoet hiermee aan de specifieke behoefte van gecastreerde katten.

Nieuws