Wanneer euthanasie?

Als uw hond ouder wordt of misschien al op jonge leeftijd ziek wordt, moet u als eigenaar beslissen wat het beste is voor hem. Niet altijd is een probleem met een pilletje of operatie op te lossen. Als het leven van uw hond lijden wordt, is het tijd om de knoop door te hakken en tot euthanasie te beslissen. In elke situatie, voor elk dier en elke eigenaar ligt het moment om te beslissen tot euthanasie verschillend. Wij kunnen u helpen om tot een besluit te komen, maar u moet zelf de beslissing maken.

Als het moment daar is, dat uw hond ingeslapen moet worden, dan kunt u het best telefonisch een afspraak maken om te voorkomen dat u lang moet wachten in een volle wachtkamer. Wij proberen dan samen met u een passende afspraak te maken.

Hoe gaat een euthanasie in zijn werk?

Eerst krijgt de hond een narcosespuitje in de bil. Hiervan gaat hij slapen, vergelijkbaar als voor een operatie. Als de hond heel diep slaapt en niets meer meekrijgt van zijn omgeving, geven we een tweede spuitje in een bloedvat in de poot. Hierna zal hij rustig inslapen.

Wat gebeurt er na de euthanasie met uw hond?

U kunt kiezen wat u zelf het liefst heeft. U mag tegenwoordig de hond thuis in uw eigen tuin begraven of u kunt hem bij ons laten.

Blijft de hond bij ons dan zijn er nog drie opties. De hond kan individueel gecremeerd worden en dan krijgt u de urn met de as terug. Er is ook een mogelijkheid van collectieve crematie, dit houdt in dat uw hond samen met enkele andere dieren wordt gecremeerd en de as uitgestrooid wordt over zee. Dan is er nog de mogelijkheid dat de hond bij ons blijft en dat hij met alle andere dieren wordt afgevoerd en verbrand. U kunt altijd meer informatie aanvragen telefonisch aan één van onze assistentes.

Bij een individuele crematie bestaat ook de mogelijkheid dat u zelf de hond naar het crematorium in Roermond brengt.

Is uw hond thuis overleden?

U mag uw hond in uw eigen tuin begraven of naar ons brengen. U kunt uw hond ook laten ophalen door het crematorium of door de dierenambulance.

 

Als twee grote ogen je vragen:

"Help me, want ik voel me niet zo fijn."

Mag je dan, terwijl je zelf voelt dit is het einde,

egoïstisch zijn?

Als je van de arts hoort:

"Dit komt nooit meer goed"

en "hij krijgt steeds meer pijn".

Mag je dan, omdat je hem niet wil missen,

egoïstisch zijn?

Als twee lieve bruine ogen zich sluiten gaan,

Voorgoed, en je zonder hem naar huis toe moet.

Met de riem in je handen en een hart vol pijn,

Dan probeer je jezelf te overtuigen:

"Dit is het beste, ik mocht niet

egoïstich zijn!"

Vele jaren was hij bij ons.

Elke dag was een feest en al die fijne jaren...

Is hij zelf niet één keer

egoïstisch geweest.

Nieuws