Pluimvee

Het werk van de 4 pluimveedierenartsen van dierenartsenpraktijk Ell bestaat uit het uitvoeren van preventieve entingen, werkzaamheden in het kader van de georganiseerde dierziektebestrijding, het bezoeken van pluimveebedrijven met gezondheidsproblemen en bedrijfsbezoeken in het kader van bedrijfsbegeleiding ter voorkoming van ziekteproblemen.

Het werkgebied bestrijkt een groot deel van Nederland en is deels ook grensoverschrijdend. De pluimveedierenartsen zijn tevens bevoegd om in België pluimveewerkzaamheden uit te voeren. Binnen de pluimveediergeneeskunde houdt men zich bezig met legpluimvee (van fokkerij tot eindproduct), vleeskalkoenen, vleeskuikens en vleesvermeerdering.

Dierenartsenpraktijk Ell beschikt over een eigen laboratorium en sectiezaal, hierdoor zijn wij in staat om u snel en betrouwbaar van dienst te zijn. Ongeacht de klacht worden bij sectie de verschillende orgaansystemen beoordeeld en altijd wordt gecontroleerd op de aanwezigheid van coccidiose. Wanneer nodig wordt aanvullend onderzoek verricht. Tevens hebben wij in ons eigen laboratorium onder andere de mogelijkheid om hygiënogrammen, bacteriologisch en parasitologisch onderzoek te verrichten, bloed op te slaan en vanuit eigen culturen stalspecifieke vaccins te laten maken.

Pluimvee nieuws

  • Poultry Vets

    Alles over de nieuwe pluimveepraktijk Poultry Vets in de nieuwsbrief van december...