Nieuws algemeen

Vlooien trekken naar binnen

Nu het buiten kouder wordt, willen de vlooien ook liever mee naar binnen. Ze zoeken beschutting in een lekker warme honde- of kattevacht en liften zo mee naar binnen. 

Help! Een vlooienplaag!

Vlooien kunnen een groot probleem zijn in huis. Preventieve behandeling tegen vlooien en eventueel tegen teken is erg belangrijk. Voorkomen is beter en makkelijker dan genezen. Als er al vlooien aanwezig zijn, is het belangrijk om te weten dat de vlo op de hond of kat slechts een klein deel is van het probleem in huis.

Waarom is vlooienbestrijding zo moeilijk?

Een vrouwelijke vlo kan 40 tot 50 eitjes per dag leggen, dit zorgt voor een razendsnelle uitbreiding van de vlooieninfestatie. Uit een ei komt eerst een larve en deze verpopt tot volwassen vlo. Van ei tot volwassen vlo duurt ongeveer 3 tot 5 weken, maar een pop kan ook tot 300 dagen overleven. Een pop is niet uit te schakelen, pas als de vlo eruit is gekomen kan deze uitgeschakeld worden met de juiste middelen.

Wat te doen bij een vlooienplaag?

Zorg voor de juiste middelen om de vlooien te bestrijden en behandel lang genoeg. Informeer wat momenteel de beste middelen zijn. Tegen sommige vlooienbestrijdingsmiddelen is intussen resistentie opgebouwd, omdat ze al heel lang bestaan.

Bestrijd de vlooien op de hond of kat. Behandel alle honden en katten in het gezin, ook al heeft er maar een problemen. Voorkom toekomstige besmetting door preventieve behandeling tegen vlooien.

Bestrijd de vlooien in uw huis. Dit bestaat uit verschillende stappen:

Nieuws